(HLN) Leuven redt 5.000 maaltijden van de vuilnisbak

Too Good To Go - de app tegen voedselverspilling - is uitgegroeid tot een vaste waarde in Leuven. Samen met 1.500 Leuvense ‘Food Waste Warriors’ redde Too Good To Go 5.000 maaltijden van de Leuvense vuilnisbakken op zeven maanden tijd. Dit realiseerde de app met zijn 50 trouwe lokale partners.

Wereldwijd gaat maar liefst een derde van het geproduceerde voedsel verloren. Dat is 1.3 miljard ton per jaar. Als we rekening houden met de gehele keten van productie tot consumptie, verspillen we gemiddeld 345 kilo voedsel per inwoner in België. Al dat geproduceerde eten kost natuurlijk ook water, energie en grondstoffen. Zonde om verloren te laten gaan. Onder het motto ‘lekker eten hoort op een bord en niet in de vuilnisbak!’ trekt de app Too Good To Go sinds begin maart door België.

Lees hier het volledige artikel

Artikel van HLN geschreven door Bart Mertens

Comments are closed.

Top